Atentat terorist in inima Barcelonei: 13 oameni au fost ucisi si cel putin 100 au fost raniti

Autor: Anca Serghescu

Joi, 17 August 2017, ora 23:54

43908 citiri

Foto: Twitter/Richard A. Bordoni

O furgoneta a intrat in multime, joi seara, in centrul Barcelonei, pe celebra strada La Rambla. Autoritatile au confirmat ca este vorba despre un atac terorist, iar atentatul a fost revendicat la scurt timp de gruparea jihadista Statul Islamic (ISIL/Daesh).

Oficialii spanioli au anuntat ca bilantul atacului este de 13 morti si cel putin 100 de raniti, dar numarul victimelor ar putea creste, in orele urmatoare, pentru ca multi dintre cei raniti sunt in stare grava.

Unul dintre raniti este un cetatean roman, anunta Ministerul Afacerilor Externe precizand ca acesta a fost spitalizat si starea lui este stabila.

Este vorba despre un barbat in varsta de 35 de ani, care se afla in vacanta in Barcelona si care a suferit mai multe fracturi.

In atac a fost utilizata cel putin o furgoneta, care a fost condusa in zigzag pe o distanta de aproximativ 600 de metri, intr-o zona pietonala aglomerata, lovind astfel zeci de persoane. Ea ar fi fost inchiriata de un barbat numit Driss Oukabir, anunta El Pais. Acesta a si fost retinut, la scurt timp.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)