Ministrul grec de Finante demisioneaza, in criza - vezi de ce

Autor: Lucian Lumezeanu

Joi, 15 Martie 2012, ora 20:35

1164 citiri

Ministrul de Finante al Greciei, Evangelos Venizelos, si-a anuntat demisia din functie, dupa ziua de duminica, atunci cand va fi ales presedinte al celui mai mare partid din Parlament, cel socialist.

Venizelos va ocupa cu siguranta functia de sef al PASOK, in conditiile in care nu are niciun contracandidat la alegerile de la sfarsitul saptamanii, informeaza Reuters.

"Odata ce preiau carma celui mai mare partid din Parlament, va trebui sa ma dedic acestor noi datorii", a explicat Venizelos.

El va trebui sa-si conduca partidul in cele mai grele alegeri din istoria sa, in conditiile in care PASOK e undeva intre 8 si 15 procente in sondajele de opinie. Scrutinul anticipat va fi organizat in 6-8 saptamani, in functie cu angajamentele luate cand s-a format guvernul condus de tehnocratul Lucas Papademos.

Grecia traverseaza o criza financiara profunda, dar, in ultimele zile, a scapat de la faliment, in conditiile in care a primit banii necesari pentru salvarea tarii, dar cu pretul unor reforme structurale extrem de dureroase pentru populatie.

Mai mult, agentiile de rating au crescut ratingul Greciei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu