Franta si Germania inghitite de ape - Imaginile dezastrului (Galerie foto&video)

Autor: Anca Serghescu

Vineri, 03 Iunie 2016, ora 10:38

6637 citiri

Foto: Twitter/Geert De Clercq

Franta si mai ales Parisul se confrunta cu cele mai grave inundatii din ultimele decenii. Raul Sena din capitala se asteapta sa se inalte cu sase metri peste limita sa normala. In Franta si Germania mii de oameni au fost fortati sa-si paraseasca locuintele, iar cel putin 11 persoane au murit in urma inundatiilor.

Afectate sunt insa si Belgia, Polonia sau Ucraina.

Din pacate, meteorologii au anuntat ca ploile vor continua sa cada in weekend in mare parte a Europei, din Franta pana in Ucraina, relateaza BBC.

Presedintele francez Francois Hollande a declarat ca situatia din prezent este "o provocare globala", "un fenomen climatic extrem de grav". Acesta urmeaza sa declare stare de dezastru natural in mai multe zone ale tarii, ceea ce va duce la deblocarea fondurilor de urgenta.

In Paris au fost montate bariere de urgenta de-a lungul Senei. Muzee precum Luvrul sau Orsay au fost inchise, astfel incat opere de o valoare inestimabila sa fie mutate in locuri sigure, pentru a nu fi afectate de apa.

In orasul german Passau a fost declarata stare de urgenta, iar in Wesel un baraj sta sa cedeze. In Pfarrkirchen, in numai sase ore, miercuri, s-au acumulat cantitati uriase de apa.

In Bad Neuenahr-Ahrweiler nivelul raului Ahr a atins cote "fara precedent", au anuntat oficialii. Mai multi oameni care isi petreceau vacanta la cort, in regiune, au fost nevoiti sa se catere pe caroseria automobilelor, de unde salvati cu elicopterele.

Mii de locuinte au ramas fara curent in Bavaria, mai arata New York Times.

Ministrul german de Interne, Joachim Herrmann, a declarat, joi, ca "inundatiile au luat oficialitatile pe nepregatite". "In cateva minute, nivelul apei a crescut cativa metri", a afirmat el.

Germania se pregateste pentru noi furtuni si ploi consistente in vestul si sudul tarii.

In Belgia, afectata si ea de ploi in ultimele zile, mai multe zone sunt inundate, printre care Antwerp, Limburg si Liege.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu