Grecia, calul troian al Europei Unite. Cum se transmite infectia pe continent

Miercuri, 04 Februarie 2015, ora 09:03

4642 citiri

Foto: El Periodico

Principiul logic al lui Aristotel "tot ceea ce exista este identic cu sine si diferit de orice altceva" pare sa fi fost pus deoparte in anii de criza din Europa.

In ciuda eforturilor facute de cele mai afectate state din Uniunea Europeana, liderii de facto ai UE au ignorat acest aspect.

Politicienii portughezi s-au zbatut in zadar sa demonstreze ca tara lor nu este Grecia, asa cum nici Italia nu este Franta sau Spania, Portugalia.

Pe scurt, problemele difera de la o tara la alta sau cel putin asa credeam. Piata obligatiunilor de stat indica insa un alt adevar.

Valul contagios al costurilor imprumuturilor facute de unele tari s-a raspandit dincolo de granitele acestora, dand nastere unuia dintre cele mai alarmante efecte ale crizei financiare si explicand intr-un fel cum minuscula economie a Greciei poate dobori intreg esafodajul pe care sta moneda unica europeana.

Desi problemele economice au inceput sa-si gaseasca solutii, iata ca tarile afectate de criza incep sa exporte peste granite tensiuni politice. Afla care este aportul Syriza si care sunt riscurile pentru Uniunea Europeana in continuarea materialului publicat pe Business24.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (7)