Gest extrem in PE: Un eurodeputat italian a strivit cu pantoful foile comisarului Moscovici (Video)

Miercuri, 24 Octombrie 2018, ora 17:18

5551 citiri

Foto: Facebook/Angelo Ciocca

Dupa ce Comisia Europeana a respins proiectul de buget al Italiei, un europarlamentar italian a facut un gest care a starnit nemultumirea tuturor celor prezenti la Strasbourg si nu numai.

Angelo Ciocca si-a scos un pantof si l-a apasat pe hartiile cu notele comisarului european pentru afaceri economice si financiare Pierre Moscovici dupa conferinta de presa a acestuia privind respingerea proiectului de buget al Italiei.

Miercuri, ministrul italian de Interne si vicepremier Matteo Salvini, liderul partidului Liga, de extrema-dreapta, s-a delimitat de gestul provocator al lui Ciocca, care este din formatiunea sa.

"Nu schimbam Europa prin provocari", a declarat Salvini. "Nu vreau sa ies din Europa, nu vreau sa ies din euro, nu vreau sa lovesc in mese cu pantofii, insa lasati-i pe italieni sa lucreze", a adaugat el.

Gestul a fost comentat miercuri dimineata si de Moscovici. "La inceput zambim si banalizam pentru ca este ridicol, apoi ne obisnuim cu o violenta simbolica surda, iar intr-o zi ne trezim cu fascismul. Sa ramane vigilenti! Democratia este o comoara fragila", a scris el pe Twitter.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (1)