Explozie soldata cu morti si zeci de raniti in centrul Parisului UPDATE

Sambata, 12 Ianuarie 2019, ora 14:39

8690 citiri

Foto: Twitter @croissandeau

O explozie accidentala survenita sambata la Paris din cauza unei scurgeri de gaze s-a soldat cu zeci de raniti, multi dintre ei in stare grava, a indicat serviciul de pompieri din capitala franceza. Patru persoane au decedat.

UPDATE: Le Parisien anunta ca patru persoane si-au pierdut pana acum viata, doi pompieri si doi civili.

Printre victime se afla numerosi pompieri care venisera dupa ce a fost detectata o scurgere de gaze, intr-un imobil din centrul Parisului. Din pacate, explozia care a urmat i-a prins pe toti in zona.

"Doisprezece persoane sunt in urgenta absoluta, dintre care trei pompieri, si 24 de persoane sunt intr-o stare mai usoara. Printre cele 12 persoane (in urgenta absoluta), pronosticul vital este angajat pentru doi pompieri si trei civili", a declarat presei comandantul Eric Moulin, de la serviciul de pompieri din Paris.

Potrivit declaratiilor sale, unul dintre pompieri a fost ingropat in daramaturi mai multe minute, unda de soc s-a propagat catre patru strazi adiacente pe o raza de 100 de metri. "Cercetam toate locurile pentru a vedea daca exista si alte victime", a adaugat el.

"In acest stadiu putem spune ca este vorba evident de o explozie de origine accidentala, si aceasta ar fi o scurgere de gaze", a declarat la randul sau procurorul Parisului Remy Heitz, prezent si el la locul accidentului.

"A avut loc mai intai o scurgere de gaz, apoi sosirea pompierilor a fost urmata de o explozie ce a provocat incendiul", a adaugat el.

Imagini de la fata locului, aici.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (1)