Barroso, ultimul discurs ca sef al Comisiei Europene: Ce l-a facut sa se simta mandru

Autor: Ana Ilie

Miercuri, 22 Octombrie 2014, ora 15:48

1953 citiri

Jose Manuel Barroso a tinut, marti, ultimul sau discurs in Parlamentul European in calitate de presedinte al Comisiei Europene. Dupa 10 ani in aceasta functie, Barroso a preferat sa expuna un bilant al realizarilor Comisiei mai degraba decat sa rosteasca un discurs formal.

Barroso a vorbit peste jumatate de ora despre ceea ce el a considerat a fi cele mai mari realizari ale CE, scrie EU Observer.

El a aratat ca cel mai "emotionant" moment a fost primirea premiului Nobel pentru Pace de catre UE si s-a declarat "extrem de mandru" ca a insistat pe o agenda ambitioasa de protectie a climei.

De cand a preluat presedintia CE in 2004, UE a depasit o criza constitutionala - respingerea consitutiei UE in Olanda si Franta -, o criza a datoriilor suverane si o criza economica, a continuat acesta.

In prezent, UE se confrunta cu o criza geopolitica generata de o Rusie mai beligerenta, cu un comportament "inacceptabil" fata de Ucraina.

Barroso nu a atins insa subiectul delicat al somajului record din UE, nici nu s-a referit la ceea ce i se reproseaza deseori Uniunii, anume ca s-a indepartat de cetateni.

Oficialul european si-a incheiat discursul cu: "Auf wiedersehen, goodbye, au revoir, adeus". Mandatul lui Barroso se incheie, oficial, la 31 octombrie.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)