Alegeri locale partiale in Marea Britanie: Partidul anti-imigratie UKIP, voturi record

Autor: Ionela Samoila

Duminica, 05 Mai 2013, ora 12:26

3148 citiri

Partidul britanic eurosceptip si impotriva imigratiei din Marea Britanie UKIP a castigat aproape un sfert din voturi (peste 24%) la alegerile locale partiale, fiind devansat de laburisti si urmat de conservatorii premierului David Cameron.

Acesta este cel mai bun rezultat din istoria partidului anti-european condus de Nigel Farage si infiintat la inceputul anilor '90, succes ce s-ar putea transforma intr-o adevarata victorie la alegerile nationale din 2015, noteaza Global Post, citand AFP.

La alegerile ce au avut loc joi in cele 34 de consilii locale din tara au fost puse la bataie peste 2.300 de mandate. Dintre acestea, cele mai multe au fost castigate de laburistii aflati in opozitie - 591, pe locul al doilea clasandu-se UKIP, cu 147 de mandate de consilier, umilindu-i pe cei din coalitia de guvernare, care s-au situat pe a treia pozitie - conservatorii, respectiv a saptea - liberal-democratii.

Desi asociat adesea cu viziunile de extrema dreapta, UKIP a castigat o mare parte din electoratul in varsta, dezamagit de partidele traditionale, care nu au reusit sa introduca masuri eficiente impotriva valului mare de migranti care trec granitele tarii.

Exista comentatori care sustin ca succesul euroscepticilor UKIP nu se datoreaza viziunilor anti-euopene, ci mai degraba problemelor interne legate de valul de imigranti.

Totusi, miercurea aceasta premierul Cameron declara ca ar putea fi implementata legislatia privind sustinerea unui referendum in legatura cu ramanerea Marii Britanii in Uniunea Europeana.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)