Alegeri in Ungaria: Viktor Orban sta cel mai bine. Extremistii Jobbik vin tare din urma

Autor: Alex Varzaru

Duminica, 06 Aprilie 2014, ora 19:10

3027 citiri

Foto: Euronews

Premierul ungar Viktor Orban a indemnat populatia sa iasa masiv la vot, la actualele alegeri parlamentare, pentru a-si putea duce la capat programul politic.

Potrivit sondajelor, liderul partidului de centru-dreapta Fidesz se afla in fata opozitiei cu un oarecare avans, arata Euronews.

"O prezenta mai mare la vot va permite o guvernare mai buna. Chiar conteaza cat de puternica e o majoritate parlamentara. Asa ca sper ca oamenii vor veni sa-si exprime votul, si, indiferent ce guvern va rezulta din alegeri, sa poata incepe sa functioneze avand in spate un puternic sprijin popular", a declarat Viktor Orban.

Unul dintre principalii candidati ai opozitiei, liderul socialist Attila Mesterhazy, a venit la sectia de vot impreuna cu familia. Ultimele sondaje ii dadeau aproximativ 20% dintre voturi.

El insa ar putea fi depasit de liderul partidului de extrema dreapta Jobbik, Vona Gabor. Cu aproximativ 14% in preferintele maghiarilor, rezultatul Jobbik ar putea starni cu adevarat ingrijorare daca cifrele vor fi si mai mai bune.

Chiar si o clasare foarte aproape in spatele socialistilor ar putea fi o victorie pentru Jobbik, un partid acuzat de antisemitism si instigare impotriva minoritatii rrome din Ungaria.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (10)