11 politisti moldoveni, anchetati in legatura cu moartea protestatarului Valeriu Boboc

Luni, 03 Mai 2010, ora 23:41

1766 citiri

11 politisti moldoveni au fost suspendati din functie si anchetati in legatura cu moartea tanarului Valeriu Boboc in evenimentele din aprilie 2009, a anuntat luni ministrul de Interne, Victor Catan (foto).

Catan a declarat ca cei 11 politisti au fost suspendati dupa ce au fost facute publice imaginile de la protestele din noaptea de 7 spre 8 aprilie din Piata Marii Adunari Nationale, relateaza portalul Stirea zilei.

Potrivit ministrului, o parte dintre cei 11 politisti sunt anchetati penal si se afla in arest, iar altii figureaza ca martori in dosarul uciderii lui Boboc. Catan a promis ca va face publice detalii pentru fiecare caz in parte marti, cand va fi oficial finalizata ancheta, si a dat asigurari ca politistii nevinovati vor fi repusi in functie.

In urma cu o luna, 20 de politisti banuiti de maltratarea protestatarilor dupa violentele din 7 aprilie au fost suspendati din functie, iar ministrul spunea atunci ca printre acestia s-ar afla si cei care l-au ucis pe Valeriu Boboc.

Acesta a murit in noaptea de 7 spre 8 aprilie in Piata Marii Adunari Nationale din Chisinau. Initial s-a spus ca moartea tanarului a survenit in urma intoxicarii cu un gaz necunoscut, insa expertiza internationala a demonstrat ca Boboc a fost ucis in bataie.

Imaginile date publicitatii la inceputul lui aprilie de primarul Chisinaului, Dorin Chirtoaca, si de presedintele interimar, Mihai Ghimpu, au aratat ca tanarul a fost batut cu picioarele de politisti pana a murit, apoi a fost urcat intr-o masina Niva si aruncat in curtea Spitalului de Urgenta.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (2)