Emil Boc: Codul Muncii este o reforma comparabila cotei unice

Miercuri, 23 Martie 2011, ora 19:29

1051 citiri

Foto: Arhiva

Codul Muncii este o reforma comparabila cu cota unica, din perspectiva impactului pentru ceea ce va insemna dezvoltarea economica si locurile de munca in Romania, a declarat, miercuri, la inceputul sedintei Executivului, premierul Emil Boc.

Acesta a salutat decizia Curtii Constitutionale, care a declarat constitutionala adoptarea noului Cod al Muncii.

"Codul Muncii cu siguranta va contribui la redresarea economica a Romaniei si cu siguranta va crea locuri de munca pentru cetatenii romani, iar angajatorii vor putea mai usor sa angajeze. Este o reforma comparabila cu cota unica, din perspectiva impactului pentru ceea ce va insemna dezvoltarea economica si locurile de munca in Romania", a afirmat premierul.

El le-a multumit colegilor ministri pentru sprijinul in adoptarea Codului, mentionandu-l in special pe ministrul Muncii, Ioan Botis.

Premierul i-a solicitat lui Botis sa pregateasca in continuare pachetul legislativ care vizeaza dialogul social, in vederea adoptarii lui de catre Guvern si a trimiterii spre aprobare la Parlament, dupa finalizarea negocierilor cu partenerii sociali.

Prevederile Legii de modificare a Codului Muncii, adoptata prin angajarea raspunderii Guvernului, sunt constitutionale, a decis miercuri, cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala a Romaniei.

Judecatorii Curtii au respins astfel sesizarea formulata de 112 deputati PNL si PSD privind Legea de modificare a Codului muncii.

Decizia CCR este definitiva si general obligatorie, urmand sa fie transmisa presedintelui Romaniei pentru a promulga actul normativ.

Uniunea Social Liberala a depus in urma cu o saptamana sesizarea la CCR in legatura cu neconstitutionalitatea prevederilor Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 privind Codul Muncii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (3)