Emil Boc a testat cu paharul centura ocolitoare a Sibiului

Miercuri, 01 Decembrie 2010, ora 18:36

5084 citiri

Foto: RTV

Premierul Emil Boc a participat, miercuri, la inaugurarea centurii Sibiului. Emil Boc a taiat panglica alaturi de Ion Ariton, ministrul Economiei, si Constantin Trihenea, prefectul de Sibiu.

"Incepand de astazi, Sibiul scapa de cosmarul traficului greu. Centurile ocolitoare aduc dezvoltare peste tot" a declarat Emil Boc, potrivit Adevarul.

La eveniment nu a participat insa si primarul Sibiului, Klaus Iohannis, care a facut insa pe parcursul constructie zeci de vizite neoficiale pe santier, pentru a vedea in ce stadiu sunt lucrarile.

Premierul Emil Boc a comentat situatia, spunand ca "orice sibian este binevenit aici" si ca "sibienii nu au nevoie de invitatie ca sa vina pe centura ocolitoare".

Testul paharului

Dupa ce a taiat panglica, Boc a testat drumul la volanul unui autoturism Dacia Duster, parcurgand intreaga distanta a soselei construite in regim de autostrada.

La final, premierul a prezentat un pahar plin cu apa pe care l-a pus pe bordul masinii, afirmand ca nicio picatura de apa nu s-a varsat, ceea ce demonstreaza ca drumul este realizat foarte bine, fiind multumit de lucrari.

Emil Boc a afirmat ca acelasi test al paharului cu apa ar trebui realizat si mai tarziu, pentru a vedea cum au rezistat lucrarile, precizand ca termenul de garantie este de doi ani.

Centura Sibiului are 22 de kilometri, dintre care 17 in regim de autostrada, si a durat sase ani pana a fost construita.

Cei 20,8 kilometri sunt impartiti in doua tronsoane, primul fiind realizat de consortiul Geiger-Boegl-Comtram, iar cel de-al doilea de catre Vectra Service din Brasov.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (28)