Boc: PSD a blocat tranzactionarea certificatelor verzi, Udrea a rezolvat situatia

Autor: Diana Robu

Luni, 29 August 2011, ora 23:48

3482 citiri

Foto: Arhiva

Premierul Emil Boc a acuzat, luni seara, PSD-ul ca a blocat vanzarea certificatelor verzi timp de un an, aceasta fiind, in opinia sefului Guvernului, o strategie a social-democratilor "din motive intelese numai de ei".

"Am vazut astazi niste critici ale lui Victor Ponta si ma mir ca Victor Ponta.... care a fost pentru un an de zile membru al Guvernului si stie cu obstinatie opozitia ministrului de atunci al Mediului, a domnului Nemirschi la derularea proiectului cu certificate verzi. Un an de zile a blocat acest ministru derularea acestor proiecte fara sa faca nimic.

PSD la acea vreme, din motive intelese numai de ei, pentru ca a fost pana la urma o strategie de partid, nu au dat drumul sub nicio o forma la aceste certificate verzi. Victor Ponta, atata cat a fost el la sedintele de Guvern, pentru ca nu a participat in integralitate, venea, si dupa aceea o lasa pe asistenta sa participe, asta-i realitatea pe care am avut-o un an de zile", a declarat premierul, invitat luni seara la B1 Tv.

"Udrea a deblocat situatia"

Emil Boc a precizat ca Elena Udrea, ca ministru interimar al Mediului, a deblocat situatia, insa intarzierile nu au putut fi recuperate nici in prezent.

"Dar ce a fost frapant a fost ca ministrul Mediului a fost unul din cei mai mari opozanti ai derularii proiectului cu certificatele verzi. Sa stiti Udrea, cand a fost interimar la ministerul Mediului, a deblocat practic mecanismul, dar era prea tarziu, s-a pierdut anul 2008, 2009, a inceput dna Udrea sa deblocheze, s-au facut cativa pasi", a mai spus Emil Boc.

Premierul si-a exprimat speranta ca suspendarea certificatelor sa inceteze dupa o perioada de circa 4-6 luni.

"Partea plina a paharului ar fi aceea ca Romania nu a pierdut inca aceste certificate, doar sunt suspendate si daca aceste studii cerute de organizatii internationale de mediu se efectueaza, Romania poate sa recastige dreptul de a le comercializa dupa o perioada de 4-6 luni de zile cand trebuie facute niste studii de catre Agentia de Protectie a Mediului care sa certifice standardele in materia mediului", a completat Emil Boc in finalul interventiei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (59)