Gradinile Castelului Windsor vor fi deschise vizitatorilor, pentru prima data in ultimii 40 de ani

Vineri, 07 August 2020, ora 06:31

2828 citiri

Castelul Windsor, una dintre resedintele oficiale ale Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, isi va deschide gradinile sale pentru public, prima data in peste 40 de ani, relateaza Reuters.

Vizitatorii castelului, unde regina si-a petrecut ultimele luni pe perioada masurilor de restrictie impuse in Marea Britanie din cauza pandemiei de COVID-19 inainte de a calatori in Scotia, vor putea face un tur al gradinii, creata in anii 1820, in weekend-uri in lunile august si septembrie.

In gradina sunt plantate 3.500 de tufe de trandafiri in jurul unei fantani centrale. Ea se mandreste cu o istorie bogata care a servit gusturile diverse ale monarhilor de-a lungul secolelor. Gradina a fost initial creata pentru a oferi o priveliste placuta din apartamentele regale de-a lungul fatadei estice a castelului.

Gradinile au fost remodelate ulterior de Regina Victoria si Printul Albert in secolul al XIX-lea, desi Printul Filip, sotul Reginei Elisabeta, este responsabil pentru aspectul actual al gradinii, datand din 1971.

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, gradina a fost sapata complet pentru a se planta legume, a spus Richard Williams, curator al Castelului Windsor.

Castelul Windsor a fost construit de William Cuceritorul in secolul al 11-lea si se afla la vest de Londra.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu