Zece motive pentru care 2011 va fi mai rau decat 2010

Colaborator: Paul Boncutiu

Joi, 16 Septembrie 2010, ora 07:24

5940 citiri

foto: world-crisis.net

Inca din al doilea trimestru al acestui an, toata lumea a inceput sa isi dea cu parerea in ceea ce priveste evolutia incerta a situatiei economice nationale. Au inceput analistii, apoi bancile, care prevedeau cresteri economice, probabil in speranta influentarii potentialilor clienti. Apoi au aparut brokerii, stimulati de apatia generala de pe BVB.

Guvernantii nu au stiut altceva decat sa repete ceea ce au declarat si cu un an in urma, anume ca sunt blocati pe o crestere economica de 1,5%. Ei nu concep altceva. Ultimii care au inceput sa isi dea cu parerea sunt marii jucatori de pe piata, oameni ca Ion Tiriac sau Dinu Patriciu.

Oricine ar vorbi si oricine si-ar da cu parerea, exista o baza de pornire pentru ceea ce va insemna o economie in scadere. Cateva dintre motive sunt prezentate in continuare:

1. Acordul cu FMI, un acord in urma caruia, incepand cu toamna aceasta, vom fi nevoiti sa incepem rambursarea creditului. Problema in acest sens a aparut atunci cand ne-am trezit ca vom avea nevoie de un alt imprumut doar pentru a acoperi ratele existente. Suntem in stadiul in care speram ca imprumutul va fi parafat doar ca si garantie si nu ca si un alt imprumut. Ne vom vedea inevitabil intrati intr-o spirala negativa a indatoririi din care cu greu are sa ne mai scoata cineva.

2. Somajul este o problema reala. Somajul in Romania distruge bugetul statului, distruge salariile si scade puterea de cumparare. Piata de munca va fi suprapopulata si concurenta acerba. Vor exista oameni care au capacitatea de a prospera, de a ridica o companie, oameni care insa nu vor putea sa o faca din cauza unui salariu derizoriu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (15)