Taxe de patru ori mai mari pentru jocurile de noroc

Marti, 26 Mai 2009, ora 16:00

1422 citiri

Guvernul va majora de pana la patru ori taxele pentru jocurile de noroc si va introduce obligatia unei licente de organizare si a unui capital social minim pentru toate cazinourile.

Sistemul de taxare va fi extins si asupra Loteriei , care isi pastreaza insa exclusivitatea pe anumite jocuri de noroc, iar mijloacele de joc vor putea fi exploatate numai cu personalul utilizat pe baze contractuale, se arata intr-un proiect de ordonanta de urgenta initiat de Ministerul Finantelor, scrie Mediafax.

Proiectul prevede o taxa anuala aferenta autorizatiei de exploatare a jocurilor de noroc de 800.000 lei pentru jocurile loto si de 400.000 lei pentru pariuri mutuale, in timp ce pentru pariuri in cota fixa este stabilita o taxa de 5% din incasarile efectiv realizate la nivelul organizatorului, dar nu mai putin de 300.000 lei, pe baza documentatiei tehnico-economice de eficienta prezentate de agentul economic.

Pentru jocurile de noroc caracteristice cazinourilor va fi impusa o taxa anuala de 250.000 lei pentru fiecare masa in municipiul Bucuresti si de 150.000 lei pentru fiecare masa in alte localitati decat Capitala.

Pentru fiecare mijloc de joc tip slot-machine va fi achitata o taxa de 4.800 lei, iar pentru jocurile bingo desfasurate in sali de joc taxa va fi de 45.000 lei pentru fiecare sala, precum si 5 % din valoarea nominala a cartoanelor achizitionate de la Imprimeria Nationala.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu