Tara a iesit din recesiune. Romanii nu (Opinii)

Colaborator: Dan Mladinoiu

Duminica, 29 Mai 2011, ora 09:10

6279 citiri

Aununtul oficial ca Romania a parasit hruba recesiunii este doar un prilej de tragere circumspecta a nadejdii pentru cetateanul simplu.

Institutul National de Statistica a fost mai mereu felcerul trimis de stapanire sa oblojeasca ranile saraciei cu plasturi roz imbibati in cifre incurajatoare. Iesirea din tunelul fara lampadare sapat de insuficienta monetara aduce cu sinele unui montagne russe. Pe care circula un sirag de vagoane ponosite incarcate cu pasageri loviti de anemie. Ii mai trebuie o portiune considerabila pentru a invinge inertia neputintei.

Romanii, coplesiti inca de retezarile fara anestezie ale veniturilor, cu tot ce deriva din asta, au toate motivele sa priveasca rezervat macar catre viitorul de a doua zi. Despre cel pe termen extins, nici nu poate fi vorba. Noianul de facturi neplatite, amenintarile cu portarei la usa, somajul intins ca o pecingine alcatuiesc schita stlizata a unei panze cu natura moarta si siluete (inca) vii.

Mai toti economistii, in frunte cu bancherii, sustin la unison ca e bine asa, trendul este ascendent, dar ca e musai sa nu ne culcam pe ureche, strivind laurii succeselor timid inregistrate s.a.m.d. Pe acestia din urma, provenind de la Banca Nationala, i-a admonestat Traian Basescu pentru neimplicarea efectiva din postura de ministeriabili ai Palatului Victoria.

Seful statului nu pare dispus a pricepe ca niciunul dintre gulerele scortoase nu si-ar fi expus carotida intr-o confruntare directa cu inflatia galopanta, preturile prohibitive, deficitul bugetar, economia sleampata si PIB-ul malnutrit.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (17)