Lucian Croitoru: Romania a devenit vulnerabila la orice factor extern

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 17:52

1097 citiri

Foto: Arhiva

Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, avertizeaza ca Romania a devenit vulnernabila la orice factor extern deoarece potentialul de crestere economica a scazut foarte mult ca urmare a politicilor fiscale si salariale anterioare.

"Romania a devenit vulnernabila la orice factor extern. Daca s-ar relua cresterea de capitaluri acum, imediat ar reaparea dezechilibrele externe. Pe de alta parte, pentru ca potentialul de crestere este foarte mic, si inflatia este in pericol", a afirmat consilierul guvernatorului BNR la conferinta Agenda Lisabona, mediul de afaceri si reglementari mai bune - contributia Romaniei, potrivit Money.ro.

Croitoru a adaugat ca daca nu crestem competitivitatea si potentialul economic al tarii, atunci vor veni tot mai multe IMM-uri din alte tari. Mai mult, micii intreprinzatori nu sunt ajutati nici de populismul declaratiilor despre ridicarea sau scaderea unor impozite.

"Ridicarea impozitului pe salarii la 30-40% nu va ajuta cu nimic IMM-urile, dar o scadere de impozite nejustificate ar constitui o greseala care ar eroda posibilitatea cresterii nivelului de trai", a mai spus consilierul BNR.

De asemenea, Croitoru a explicat ca, in ultimii 20 de ani, stimularea IMM-urilor s-a bazat exclusiv pe atragerea unor fonduri de stat, in loc sa se foloseasca stimulente de orice natura pentru cresterea competitivitatii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu