Guvernul vrea sa imprumute de la BEI 300 de milioane de euro

Vineri, 12 Septembrie 2008, ora 19:08

965 citiri

Guvernul vrea sa obtina de la Banca Europeana de Investitii (BEI) un imprumut de un miliard de euro, din care un avans de 30% sa intre la bugetul de stat inca din acest an.

"Discutiile dintre Guvernul Romaniei si Banca Europeana de Investitii se poarta pentru a se incheia pana la finalul anului 2008 o facilitate de tranzitie pentru co-finantarea Programelor Operationale Sectoriale (POS) pentru transport, mediu si energie. Valoarea totala a acestei facilitati va fi de un miliard de euro, din care avem posibilitatea de a trage pana la final de an un avans de 30%", a declarat secretarul de stat in Ministerul Economiei si Finantelor, Eugen Teodorovici, citat de NewsIn.

Secretarul de stat a mai afirmat ca, inafara de proiectele din cele trei POS, banii mai pot fi folositi si pentru finantarea unor proiecte din Programul National de Dezvoltare, care sunt fara finantare.

"Este o arie de acoperire destul de larga. Incercam sa substituim aceasta finantare a bugetului de stat pe care dorim sa o indreptam catre alte prioritati pe care Guvernul vrea sa le finanteze", a mai afirmat Teodorovici.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (4)