Grecia mareste miza in negocieri: Ameninta cu alegeri sau referendum

Duminica, 08 Martie 2015, ora 17:53

3638 citiri

Foto: ienimerosi.gr

Ministrul grec de Finante, Yanis Varoufakis, a marit miza duminica, in ajunul unei reuniuni a Eurogrupului la Bruxelles, si a vorbit despre posibilitatea organizarii de noi alegeri sau chiar a unui referendum privind acordul asupra datoriei tarii.

Daca ministrii din zona euro nu vor accepta principalele reforme propuse de Grecia pentru a debloca urmatoarea transa de ajutor de care are mare nevoie, "ar putea exista probleme", a avertizat Varoufakis, intr-un interviu aparut duminica in Corriere della Serra, informeaza France Presse.

"Am putea reveni la alegeri. Am putea organiza un referendum. Asa cum mi-a spus prim-ministrul nostru (Alexis Tispras - n.red.), nu suntem inca lipiti de locurile noastre", a afirmat el.

Grecia a mai amenintat cu un referendum privind planul de ajutor in noiembrie 2011, provocand un moment de panica pe pietele financiare si nemultumirea partenerilor sai europeni, ceea ce a determinat caderea premierul George Papandreou.

Partenerii Greciei au cazut de acord saptamana trecuta asupra prelungirii cu patru luni a programului de ajutor pentru Atena, insa au indicat ca fondurile astfel prevazute - circa 7 miliarde de dolari - nu vor fi oferite pana in aprilie, data la care vor analiza progresele in reformele promise de Guvernul lui Alexis Tsipras.

In interviul sau acordat principalului cotidian italian, Varoufakis a reafirmat ca Grecia nu vrea un nou imprumut, refuzand sa "revina la un mecanism de credite in schimbul unui program de reforme ce trebuie respectate".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: AGERPRES

Vezi comentariile (1)