Google economiseste un miliard de dolari anual, de cand angajatii au inceput sa lucreze de acasa

Autor: Lavinia Ionita

Marti, 04 Mai 2021, ora 02:30

2461 citiri

Compania are in plan o revenire la birouri spre sfarsitul acestui an

In primul trimestru, compania parinte a Google, Alphabet Inc., a economisit 268 de milioane de dolari din banii pe care compania ii cheltuia pentru promotii, calatorii in interes de serviciu sau divertisment, comparativ cu perioada similara a anului trecut, "in mare parte drept consecinta a Covid-19", potrivit unui document al companiei, citat de Los Angeles Times.

La un calcul anual, asta inseamna economii de peste 1 miliard de dolari. Alphabet a declarat chiar in raportul sau anual pentru 2020 ca a inregistrat o reducere a cheltuielilor publicitare si promotionale cu 1,4 miliarde de dolari, pe fondul scaderii cheltuielilor, intreruperii sau reprogramarii campaniilor si trecerea in format digital a unor evenimente. Cheltuielile de calatorie si divertisment au scazut cu 371 de milioane de dolari.

Aceste economii au compensat costurile generate de angajarea a mii de oameni.

Compania a reusit astfel sa isi mentina costurile de marketing si administrative, cu toate ca veniturile au crescut cu 34 de procente.

Majoritatea personalului Google a lucrat de la distanta incepand cu luna martie 2020.

Compania are in plan o revenire la birouri spre sfarsitul acestui an. Directorul Financiar Ruth Porat le-a comunicat investitorilor ca se doreste adoptarea unui model "hibrid", pentru a mentine o distantare de siguranta intre angajati.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu