CE critica raportul trimis de Romania si refuza deblocarea fondurilor SAPARD

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 20:09

1667 citiri

Raportul privind situatia Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), unde CE a constatat deficiente, este nesatisfacator, iar fondurile SAPARD raman blocate pana cand autoritatile romane vor trimite informatii suplimentare, a declarat Mariann Fischer Boel, comisarul pentru agricultura.

"Raportul pe care l-am primit nu a fost indeajuns de bun. Asa ca am solicitat autoritatilor romane sa ne trimita informatii suplimentare", a spus comisarul european, citat de NewsIn.

Referitor la intalnirea din urma cu o saptamana cu noul ministru al Agriculturii, Ilie Sarbu, Fischer Boel a precizat ca "i-am spus clar ca avem nevoie de mai multe informatii pentru a debloca platile. Nu exista un termen limita, dar am nevoie de un raspuns cat mai rapid din partea autoritatilor romane", a completat oficialul european.

Platile SAPARD au fost suspendate dupa o misiune de audit a Comisiei Europene ce a avut loc in prima jumatate a lunii iunie 2008, din cauza unor deficiente in sistemul de control legat de autorizarea platilor catre beneficiarii finali ai fondurilor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)