Trump: UE face tot atat de mult rau ca si China, doar ca este mai mica

Duminica, 01 Iulie 2018, ora 21:01

7370 citiri

Foto: Facebook/Donald J. Trump

Presedintele american Donald Trump a comparat practicile comerciale ale Uniunii Europene (UE) cu ale Chinei, intr-un interviu difuzat duminica de Fox News, in care a spus ca "Uniunea Europeana face probabil tot atat de mult rau ca China, doar ca ea este mai mica", relateaza AFP.

Europenii "au facut anul trecut un excedent comercial de 151 de miliarde de dolari (...) Iar pe deasupra noi cheltuim o avere la NATO pentru a-i proteja", a continuat el.

"Este teribil ce ne-au facut", a apeciat miliardarul republican.

"Noua ne place tuturor Uniunea Europeana intr-un fel, dar aceste tari ne trateaza foarte rau. Ne trateaza nedrept", a denuntat el.

"Da, bineinteles. Este ceea ce vom face. Absolut", a raspuns el cand a fost intrebat care sunt intentiile Washingtonului in acest dosar.

Trump a anuntat pe 8 mai, cand s-a retras din acordul in dosarul nuclear iranian din 2015, sanctiuni americane vizand Republica islamica, inclusiv cu privire la societati din tari terte care fac comert sau investesc in aceasta tara.

In acest interviu, presedintele Statelor Unite a repetat ca el crede ca Kim Jong Un doreste sa ajunga la un acord nuclear cu americanii. "Eu cred ca ei sunt foarte seriosi in legatura cu acest subiect", a apreciat el.

"Cred ca vor sa o faca. Avem o alchimie foarte buna", a declarat in interviul difuzat duminica de Fox News.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (31)