Trump renunta complet la afaceri cat e presedinte. Cui preda stafeta

Autor: Anca Serghescu

Miercuri, 14 Decembrie 2016, ora 12:43

3058 citiri

Foto: Twitter/Donald Trump

Presedintele ales al SUA, Donald Trump, a anuntat ca, desi legea nu il obliga sa renunte la afaceri pana in 20 ianuarie, momentul in care va deveni oficial presedinte, va preda de acum stafeta fiilor sai.

El renunta complet la afaceri cat va fi presedinte, predand conducerea lor celor doi fii mai mari, Don Jr. si Eric. Anuntul a fost facut de Trump pe Twitter: "Chiar daca legea nu imi cere sa fac asta, voi lasa afacerile inainte de 20 ianuarie, pentru a ma putea concentra full time pe presedintie. Doi dintre copiii mei, Don si Eric, plus directorii executivi, le vor conduce. Nu se vor face contracte noi in timpul mandatului meu".

Trump are actiuni la circa 500 de companii, in cel putin 25 de tari, se arata intr-o declaratie de avere completat in timpul campaniei. Detine actiuni ale unor hoteluri, cluburi de golf, zgarie-nori de locuinte si nu numai. Citeste mai multe despre averea lui Trump.

Inca de la sfarsitul lunii trecute, Trump anunta: "Chiar daca nu am nicio obligatie legala in acest sens, simt ca este important la nivel vizual, ca presedinte, sa nu fii implicat in nicio situatie de conflict de interese cu diverse medii de afaceri".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu