Trump minimalizeaza efectele uriasului atac cibernetic care a lovit SUA. Care este varianta sustinuta de liderul american

Autor: Alina Toma

Sambata, 19 Decembrie 2020, ora 20:32

5056 citiri

Liderul american Donald Trump

Donald Trump a minimalizat sambata, 19 decembrie, impactul uriasului atac cibernetic care a vizat Statele Unite si pe care Mike Pompeo l-a considerat cel mai probabil initiat de rusi, relateaza AFP.

"Atacul cibernetic este mai mare in mass-media Fake News decat in realitate", a scris pe Twitter Trump. "Totul este sub control. Rusia, Rusia, Rusia, acesta este sloganul prioritar atunci cand se intampla ceva", a mai scris Trump, sustinand ca "ar putea fi China (este posibil!)".

Secretarul de stat american Mike Pompeo a acuzat Rusia pentru ceea ce unii experti au descris a fi cel mai grav atac cibernetic asupra guvernului SUA, care face parte dintr-o operatiune de spionaj.

Atacul care a avut drept tinta principala compania americana de software SolarWinds a fost descoperit saptamana trecuta, insa, conform ultimelor informatii, operatiunea s-ar fi desfasurat de cateva luni.

Printre agentiile americane vizate se numara si departamentul care gestioneaza domeniul armelor nucleare. Departamentul de energie al SUA a spus insa ca arsenalul de securitate nu a fost compromis.

SUA despre spionajul cibernetic asupra guvernului: Rusia, "in mod clar" in spatele operatiunii SolarWinds

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (20)