Fauci: Exista "o probabilitate buna" ca terapia cu anticorpi a Regeneron sa il fi ajutat pe presedintele Trump

Vineri, 09 Octombrie 2020, ora 07:46

3651 citiri

Cel mai impoortant expert in boli infectioase din Statele Unite, Anthony Fauci, a declarat joi ca terapia experimentala cu anticorpi a companiei Regeneron l-a ajutat probabil pe presedintele Donald Trump sa lupte cu infectia de Covid-19, transmite Reuters.

"Exista o probabilitate rezonabil de buna ca l-a facut sa se simta mult mai bine", a afirmat Fauci in timpul unui interviu acordat MSNBC.

Fauci a mai spus ca pandemia de Covid-19, care a provocat moartea a peste 210.000 de oameni in Statele Unite si a peste 1 milion de oameni la nivel mondial, este mult mai grava decat gripa sezoniera.

"Nu exista niciun dubiu in aceasta privinta", a spus Fauci, intrebat fiind despre tweetul presedintelui Trump in care acesta a comparat Covid-19 cu gripa. Twitter a sters tweetul respectiv al presedintelui.

Trump, care a anuntat vinerea trecuta ca este infectat cu noul coronavirus, a fost spitalizat timp de trei zile si a fost tratat cu un cocktail de anticorpi monoclonali ai Regeneron, cu medicamentul antiviral redemsivir si cu steroidul dexametazona.

Regeneron a solicitat miercuri Administratiei pentru Alimente si Medicamente (FDA) din SUA sa autorizeze utilizarea in regim de urgenta a tratamentului sau cu anticorpi pentru tratarea Covid-19, informatie care a dus, joi, la cresterea actiunilor acesteia.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (14)