Donald Trump, decizii imprudente, dupa ce a intrat in criza de timp cu Dosarul Rusia

Autor: Emilian Isaila

Duminica, 11 Noiembrie 2018, ora 22:49

15229 citiri

Presedintele american Donald Trump a dus o campanie intensa vreme de un an in care-l acuza pe Robert Mueller, anchetatorul desemnat de Congres pentru a cerceta implicarea Kremlinului in alegerile din 2016, ca intregul dosar e o inventie.

La cateva ore dupa incheierea alegerilor partiale, prima decizie a presedintelui SUA (foto Donald Trump, alaturi de Paul Manafort) a fost sa-l demita pe procurorul general Jeff Sessions pentru ca acesta s-a recuzat in Dosarul Rusia, refuzand sa blocheze ancheta fostului sef al FBI.

"Ii multumim procurorului general Jeff Sessions pentru serviciile sale si ii uram toate cele bune! Un inlocuitor permanent va fi nominalizat la o data ulterioara", a anuntat Trump pe Twitter.

Investigatorii cerceteaza in aceste zile intalnirile lui Roger Stone, asociat cu Paul Manafort, seful de campanie al lui Donald Trump pentru o perioada, cu diversi reprezentanti ai Rusiei la Trump Tower din New York.

Paul Manafort a fost condamnat la inchisoare intr-un dosar de evaziune fiscala si a semnat un acord de colaborare cu echipa de investigatori condusa de Robert Mueller.

In acest context, gestul presedintelui american de a-l demite pe Sessions pentru a numi un apropiat al sau care sa-i ofere acces la informatiile stranse de Mueller arata cat de ingrijorat e Donald Trump in ce priveste Dosarul Rusia, unul care-i poate mina mandatul si ii poate compromite sansele de a fi reales.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (30)