Avertisment al unui senator republican: procesul lui Trump ar putea declansa proceduri de punere sub acuzare pentru fosti presedinti democrati

Autor: P.I.

Duminica, 24 Ianuarie 2021, ora 15:03

5713 citiri

Donald Trump, in vizorul autoritatilor din SUA dupa incidentele de la Capitoliu

Un important republican din Senatul SUA a avertizat sambata ca cel de-al doilea proces de impeachment impotriva fostului presedinte republican Donald Trump ar putea duce la punerea sub acuzare a unor fosti presedinti democrati daca republicanii vor prelua controlul asupra Senatului peste doi ani, relateaza Reuters, citata de Agerpres.

"Daca este o idee buna sa punem sub acuzare si sa judecam fosti presedinti, ce spuneti (de judecarea unor) fosti presedinti democrati atunci cand republicanii vor obtine majoritatea in 2022? Ganditi-va la asta si haideti sa facem ce este mai bine pentru tara", a transmis senatorul John Cornyn, de 19 ani in Senatul SUA, intr-o postare pe Twitter adresata liderului majoritatii democrate din camera superioara a Congresului american, Chuck Schumer.

Trump a devenit luna aceasta primul presedinte american supus de doua ori procedurii de impeachment, dupa ce Camera Reprezentantilor, controlata de democrati, cu sprijinul a 10 republicani, a votat pentru punerea lui sub acuzare pentru incitare la insurectie, ca urmare a discursului sau inflacarat din 6 ianuarie adresat sustinatorilor sai, cu putin timp inainte ca acestia sa lanseze un asalt asupra Capitoliului din Washington.

Schumer, care a devenit lider al majoritatii democrate din Senat in aceasta saptamana, a declarat vineri ca procesul de destituire a lui Donald Trump va incepe in a doua saptamana din februarie in Senat, dupa transmiterea actului de punere sub acuzare a fostului presedinte la inceputul saptamanii viitoare.

Acest program va permite camerei superioare a Congresului SUA sa confirme pana atunci nominalizarile presedintelui Joe Biden pentru administratia sa si sa se ocupe de un plan urias de ajutoare economice pentru a remedia criza provocata de coronavirus, a explicat Schumer.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (28)