De ce i-a trimis Kim Jong-un o scrisoare atat de mare lui Trump?

Sambata, 02 Iunie 2018, ora 21:38

6804 citiri

Foto: Twiter/ WhiteHouse

Liderul nord-coreean Kim Jong-un, care a fortat nota recurgand la amenintari si laudarosenie in incercarea de a obtine securitate si beneficii economice pentru tara sa de pe urma programului nuclear nord-coreean, a devenit notoriu pentru scrisorile sale, scrie The Associated Press.

Presedintele american Donald Trump a declarat vineri ca summitul sau incert cu Kim este din nou in carti. El a facut acest anunt la finalul unei intalniri cu un emisar nord-coreean de rang inalt, la Casa Alba, care i-a adus o scrisoare personala de la Kim, intr-un plic alb, aproape la fel de mare cat un ziar indoit.

Trump nu a dezvaluit inca ce scrie in scrisoare, insa a parut fericit sa o primeasca. El apare intr-o fotografie ranjind in timp ce tine scrisoarea, alaturi de Kim Yong Chol, oficialul nord-coreean de cel mai inalt rang aflat in vizita la Casa Alba in ultimii 18 ani, pozand in Biroul Oval, in fata portretului lui Thomas Jefferson.

Fotografia a devenit virala pe retele de socializare, unde circula tot felul de teorii despre motivul care l-a determinat pe Kim sa-i trimita lui Trump o scrisoare comic de supradimensionata.

"Kim ar incepe prin a lauda leadershipul lui Trump si decizia sa indrazneata de a construi un summit", preconizeaza Koh, care este totodata un consilier politic al presedintelui sud-coreean.

"El ar vorbi apoi despre denuclearizare, despre incetarea osilitatii si normalizarea relatiilor intre cele doua tari", apreciaza universitarul.

Din cauza caracterului direct si greutatii oficiale pe care le au, Kim poate considera scrisori personale drept un mijloc important de comunicare cu lideri ai unor tari cu care Nordul nu a avut niciodata relatii apropiate, considera Koh.

Acest lucru il deosebeste pe Kim de tatal si bunicul sau, care nu au fost adepti ai diplomatiei scrisorilor si care si-au limitat schimbul de scrisori si telegrame la Beijing, aliatul lor traditional, iar in mai mica masura la Moscova.

Este neclar daca vicemaresalul nord-coreean Jo Myong Rok a adus o scrisoare din partea defunctului Kim Jong Il atunci cand s-a intalnit cu fostul presedinte american Bill Clinton la Casa Alba, in 2000.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (3)