Medvedev cere pedepsirea vinovatilor pentru esecul programului spatial

Autor: Razvan Alistar

Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 22:31

2294 citiri

Foto:wikipedia

Presedintele Dimitri Medvedev a luat in considerare posibilitatea ca vinovatii pentru esecul programului spatial sa fie pedepsiti, din cauza unor serii de lansari ratate care au facut Rusia de ras.

La inceputul lunii, o sonda spatiala care avea misiunea de a colecta probe de sol de pe satelitul natural al lui Marte, Phobos, a ramas blocata pe orbita Pamantului, in ceea ce a fost prima incercare de misiune interplanetara a Rusiei, informeaza Reuters.

Esecul sondei spatiale vine la numai trei luni dupa ce o naveta care transporta mancare si combustibil catre Statia Spatiala Internationala a luat foc in atmosfera, la putin dupa lansare.

"Recentele esecuri dau o puternica lovitura competivitatii noastre. Nu s-a intamplat nimic fatal, insa inseamna ca va trebui sa studiem cazul cu atentie si sa-i pedepsim pe cei vinovati", a declarat Medvedev.

"Nu zic sa-i punem la zid cum a facut Stalin, ci sa-i pedepsim serios, financiar, disciplinar sau chiar penal", a continuat presedintele rus.

Medvedev a adus in discutie masuri similare dupa dezastre cauzate de neatentie, coruptie sau a infrastructurii invechite, cum a fost cazul scufundarii vasului "Bulgaria" in Volga, in urma caruia au murit 122 de oameni.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (14)