Directorul care s-a pozat plângând după ce a concediat angajați, criticat vehement: "Intenția mea n-a fost să mă victimizez"

Autor: Bogdan Atanasiu

Sambata, 13 August 2022, ora 19:05

30216 citiri

Poza postată pe Linkedin FOTO cnbc.com

Un director general a stârnit o dezbatere majoră online după ce a postat un selfie cu el plângând pe LinkedIn în urma concedierilor pe care le-a făcut la compania sa.

Braden Wallake, care conduce agenția de marketing business-to-business Hypersocial din Ohio, a postat poza miercuri, 10 august.

Postarea a primit de atunci peste 6.700 de comentarii și aproape 33.000 de reacții.

„Acesta va fi cel mai vulnerabil lucru pe care îl voi împărtăși vreodată. M-am întrebat dacă să postez asta sau nu. A trebuit să concediem câțiva dintre angajații noștri. Am văzut o mulțime de disponibilizări în ultimele săptămâni pe LinkedIn. Cele mai multe dintre acestea se datorează economiei sau orice alt motiv. Este vina noastră? Vina mea.", a scris Wallake alături de imaginea care arată lacrimile curgându-i pe față.

Wallake spune că a luat o decizie în februarie care a dus în cele din urmă la disponibilizări. El nu a explicat încă care a fost această decizie.

Descriind disponibilizările drept „cel mai greu lucru” pe care a trebuit vreodată să-l facă, Wallake a spus că își iubește angajații și își dorește să fie „un proprietar de afaceri care are doar bani și nu-i pasă de cine a rănit pe parcurs”.

Da, eu sunt directorul care plânge

Unii utilizatori LinkedIn au batjocorit postarea lui Wallake, numindu-l „deconectat” sau sugerând că ar trebui să se concentreze mai degrabă pe a-și ajuta foștii angajați decât pe modul în care l-a afectat situația.

"Vă rog. Să concediezi oameni este îngrozitor pentru tine, dar mai îngrozitor pentru ei. Este vorba despre a avea grijă de bunăstarea lor, nu de a posta durere pentru like-uri. Acest lucru este lipsit de grație, gratuit, insensibil și urât. Creșteți, aveți grijă de acei oameni de care pretindeți că sunteți atât de îngrijorat, nu mai fiți atât de narcisist”, a scris un comentator.

Alții l-au susținut pe Wallake, spunând că au înțeles că concedierea oamenilor este un proces emoțional și i-au lăudat deschiderea.

Printre aceștia este unul dintre foștii săi angajați, Noah Smith, care și-a apărat fostul șef și a spus că ar vrea să lucreze doar pentru manageri ca el.

„Pentru cei care doresc să mă angajeze, sunt interesat doar să lucrez pentru oameni precum Braden Wallake, care are o perspectivă pozitivă asupra vieții. Nu sunt interesat să lucrez pentru tine dacă crezi că să lucrezi mai multe ore DOAR pentru a câștiga mai mulți bani este cel mai valoros mod de a-ți petrece timpul.”

Wallake și-a continuat mesajul inițial cu o postare ulterioară, spunând: „Bună tuturor, da, eu sunt directorul care plânge. Nu, intenția mea nu a fost să mă ocup de mine sau să mă victimizez. Îmi pare rău că a părut așa.”

„Ceea ce vreau să fac acum este să încerc să îmbunătățesc această situație și să găsesc o soluție pentru oamenii care își caută de lucru.”

O tendință generală?

André Spicer, profesor de comportament organizațional la Bayes Business School, a declarat pentru CNBC că postarea nu este surprinzătoare, având în vedere tendințele actuale de management.

„Este o tendință, directorii generali și liderii au fost încurajați să fie autentici și să-și pună eul real la lucru”, a spus Spicer.

„Îți arată emoțiile reale și reacțiile reale, iar oamenii sunt oarecum încurajați să arate asta printr-o gândire actuală a managementului... așa că nu este surprinzător.”

El a adăugat că Wallake părea să oscileze între un act delicat de echilibrare între a fi prea autentic și nu suficient de autentic.

„Deci, în mod ideal, ceea ce ar fi trebuit să facă acest tip este să folosească un fel de autenticitate limitată, în care a fost puțin sincer cu privire la greșelile pe care le-a făcut și va recunoaște acest lucru, dar apoi să nu transforme asta într-o petrecere de milă pentru el însuși, pe scurt."

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu