SRI, obligat sa-i plateasca 50.000 de lei daune lui Dinu Patriciu

Vineri, 30 Martie 2012, ora 17:35

3934 citiri

Foto: Arhiva

SRI trebuie sa-i plateasca daune in valoare de 50.000 de lei lui Dinu Patriciu, pentru incalcarea dreptului la viata intima, in perioada in care i-au fost interceptate convorbirile telefonice in dosarul Rompetrol.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, vineri, recursul formulat de Serviciul Roman de Informatii, mentinand astfel decizia pronuntata de Tribunalul Bucuresti, potrivit Romania Tv.

Procesul a inceput la jumatatea lunii februarie a anului 2007, cand avocatii omului de afaceri au depus la Tribunalul Bucuresti o plangere impotriva SRI, cu privire la interceptarea timp de mai multi ani a convorbirilor telefonice purtate de Patriciu.

Procesul Patriciu - SRI reincepe in noiembrie

In plangerea depusa, avocatii sustineau ca ascultarea posturilor telefonice s-a facut cu "incalcarea grava, repetata si iresponsabila a legii procedurale in vigoare, respectiv a Codului de procedura penala si a Legii sigurantei nationale", astfel ca au solicitat "daune morale si reputationale de un milion de dolari".

SRI, executat silit la cererea lui Patriciu

Judecatoria Sectorului 5 a incuviintat, in 2 decembrie 2011, executarea silita a SRI, la cererea omului de afaceri Dinu Patriciu, care a solicitat plata daunelor de aproximativ 50.000 de lei obtinute in procesul in care a acuzat ascultarea ilegala a telefoanelor,insa oficialii SRI afirma ca suma a fost platita din august.

Patriciu s-a adresat Judecatoriei Sectorului 5 in luna octombrie, cand a facut o cerere de executare silita a SRI, pentru a ii fi platite daunele morale in valoare de 50.000 de lei decise definitiv in luna februarie, in procesul in care a acuzat ca telefoanele i-au fost ascultate ilegal.

La primul termen, pe 27 octombrie, procesul s-a amanat pentru ca la dosar sa fie depusa decizia definitiva a ICCJ, iar la al doilea termen, cel din 10 noiembrie, Judecatoria a dispus admiterea cererii de executare silita, potrivit portalului instantelor de judecata.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (16)