Manifestanti din miscarea Nuit Debout, protest fata de conditiile mizere in care traiesc mai multi rromi romani

Joi, 21 Aprilie 2016, ora 10:58

2064 citiri

Foto: Arhiva Twitter/Nuit Debout

Manifestantii miscarii Nuit Debout (Noaptea in Picioare) din orasul francez Poitiers au protestat fata de conditiile mizere in care locuieste o familie de rromi romani.

Acestia au cerut autoritatilor solutii pentru a imbunatati situatia, informeaza News.ro, citand La Nouvelle Republique.

Circa 20 de persoane s-au strans, miercuri, intr-o parcare din oras, dupa care au mers la piata si la magazine pentru a cumpara produse de prima necesitate pentru romani. De asemenea, ei au facut curat in casa.

Cei 13 romani - trei adulti si 10 copii cu varste cuprinse intre trei si 16 ani - locuiesc de aproximativ trei ani intr-un fost magazin alimentar, fara apa si curent electric. Locuinta are 60 de metri patrati. Cladirea este de vanzare sau de inchiriat, iar proprietarii sunt nemultumiti.

Cel mai bizar protest - fara lideri, fara revendicari, iar astazi este... 40 de martie. Sute de manifestanti in fiecare seara (Foto)

"Cand sunt sase masini si o rulota in parcare, nu este placut si este greu pentru posibilii locatari sau cumparatori sa faca abstractie si sa isi imagineze cum ar fi sa locuiasca acolo", a precizat unul dintre agentii imobiliari care se ocupa de cladire, Jerome Benzera.

"A fost depusa o plangere in luna octombrie si reinnoita ulterior", a precizat proprietarul.

Aceasta nu a fost prima data cand manifestantii din Poitiers s-au mobilizat pentru familii de romi romani. La 9 aprilie, ei au organizat un protest fata de expulzarea unei alte familii care ocupa abuziv o locuinta din oras.

Francezii se revolta: O miscare impotriva intregii clase politice, inceputa la Paris, se extinde catre provincie

Participantii la miting au convins autoritatile locale sa mute romii intr-un hotel timp de o saptamana, dupa care au fost transferati intr-un centru social.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: NEWS.RO

Vezi comentariile (2)