Daily Mail: Romanii fura banii din ATM-urile britanicilor

Autor: Elena Enache

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 14:57

3365 citiri

Bandele criminale din Romania sunt responsabile pentru un boom in ceea ce priveste furturile din bancomate din Marea Britanie.

Pe parcursul anului trecut, numarul de furturi din ATM-uri s-a triplat si informatii ale politiei sugereaza ca 92 la suta din aceste furturi sunt comise de imigrantii romani, scrie Daily Mail.

De asemenea, in primele patru luni ale acestui an, au fost inregistrate 7.572 de bancomate sparte, numarul crescand cu 2.553 fata de perioada precedenta a anului trecut.

Infractiunile nu vizeaza insa doar bancomatele, ci hotii tintesc si alte aparate pentru efectuarea de plati, cum ar fi automatele de distribuire a biletelor de tren.

Tehnicile folosite de hoti sunt destul de primitive, scriu jurnalistii britanici, insa aduc infractorilor venituri considerabile. Doar in acest an, de exemplu, valoarea pagubelor atinge 400 de milioane de lire sterline.

Hotii se apropie de cei care scot bani din ATM, pentru a le vedea PIN-ul cardului, apoi le distrag atentia si le fura cardul. Alteori, instaleaza o piesa de metal in aparat, impiedicandu-se astfel returnarea cardului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (10)