Bucurestiul interbelic, intr-un roman lansat la Roma

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 20:13

1872 citiri

Volumul 'Il solco della memoria' (Urma memoriei), semnat de Emanuela Zanotti si al carui personaj principal este Bucurestiul interbelic, va fi lansat marti, 10 februarie, la Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia, in prezenta autoarei.

Romanul 'Il solco della memoria' reprezinta debutul in proza al jurnalistei italiene, ai carei strabunici materni proveneau din Transilvania, numita in carte 'taramul de taina', relateaza Agerpres.

Cele doua personaje ale romanului, Niza si Achil, provin din doua teritorii diferite (Transilvania si Lombardia), dar care au cunoscut etape de istorie comuna: dominatia austriaca si lupta pentru identitatea nationala.

Personajul principal ramane insa Bucurestiul, surprins in transformarea de la orasul occidental din epoca interbelica in capitala amorfa si terorizata din anii instalarii regimului de ocupatie sovietica.

Emanuela Zanotti, ziarist 'free lance' din Brescia, colaboratoare pe probleme culturale la 'Giornale di Brescia' si 'L'Espresso', le va vorbi celor prezenti la lansare si despre recentele articole aparute in presa italiana referitoare la romanii din Peninsula.

Volumul 'Il solco della memoria' a aparut la Editura 'Opera Graphiaria Electa' din Milano.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)