Condamnare pentru un individ care a lovit un jandarm cu o doză de bere: 5.000 de euro daune morale și închisoare cu suspendare

Autor: Alina Toma

Joi, 28 Martie 2024, ora 09:33

2512 citiri

Jandarmul lovit a cerut daune morale, aprobate doar parțial de instanță FOTO Arhivă Ziare.com

Un bărbat din Butani, județul Bihor, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la plata de daune morale în valoare de 5.000 de euro, după ce a agresat un jandarm chemat să-l calmeze într-o sală de jocuri. Incidentul a avut loc în seara de 17 ianuarie 2022, când individul, aflându-se în stare de ebrietate, a provocat un scandal în respectiva locație, arată eBihoreanul.ro

Conform sursei citate, angajații sălii de jocuri au sunat la 112, iar la fața locului a intervenit un echipaj format dintr-un jandarm și un agent de poliție. În ciuda intervenției autorităților, bărbatul a devenit din ce în ce mai agresiv, adresând injurii și amenințări jandarmului prezent. Conflictul s-a încheiat cu agresiunea fizică a acestuia, care l-a lovit pe jandarm cu o doză de bere în zona capului.

Hotărârea judecătorească, pronunțată de instanța din Aleșd, l-a condamnat pe individ la 6 luni de închisoare cu suspendare și la plata de daune morale către jandarmul agresat. De asemenea, acesta a fost obligat să presteze muncă voluntară timp de 60 de zile și să urmeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probațiune Bihor.

În ciuda cererii inițiale a jandarmului de a primi daune morale în valoare de 10.000 de euro, instanța a decis ca suma să fie de 5.000 de euro, considerând-o o sancțiune adecvată și proporțională. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (6)