Voiculescu: Guvernul nu asigura securitatea alimentara a cetatenilor

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 15:53

1674 citiri

Foto: Arhiva

Senatorul Dan Voiculescu a declarat, miercuri, ca Guvernul ar trebui sa prezinte in maxim 15 zile un program de sustinere a industriei alimentare romanesti.

De asemenea, Dan Voiculescu a precizat, la intalnirea cu sindicalistii, la care s-a discutat despre identificarea solutiilor pentru depasirea crizei alimentare care afecteaza Romania, ca siguranta alimentara este prioritatea zero a Guvernului in acest moment, se arata intr-un comunicat de presa al PC, remis Ziare.com.

"In ultimele 6 luni, alimentele de baza s-au scumpit cu pana la 50%. Peste 20 de milioane de romani nu isi permit asemenea preturi. Este nevoie urgent de solutii. Putem actiona eficient in doua directii: in primul rand, trebuie redus imediat TVA la alimentele de baza pe intreg lantul de produs. Astfel, vor scadea preturile la alimente si vom reduce drastic economia subterana", a subliniat senatorul.

Totodata, el si-a exprimat ingrijorarea legata de producatorii autohtoni, care dau faliment.

"Avem legea in Parlament. Presedintele a intors-o, noi o putem vota din nou. Chiar si 'din greseala', daca doar asa pot parlamentarii PD-L. In al doilea rand, trebuie sa ne sustinem producatorii autohtoni. Nu cu promisiuni si angajamente, ci cu masuri imediate. Guvernul ar trebui sa prezinte in maxim 15 zile un program de sustinere a industriei alimentare romanesti. Nu pentru ca o cer eu, ci pentru ca romanii nu isi mai pot cumpara hrana zilnica, iar producatorii autohtoni dau faliment. Orice Guvern, chiar si incompetentul Guvern Boc, are obligatia fundamentala de a asigura securitatea alimentara a cetatenilor sai. Aceasta este, in acest moment, prioritatea zero a Romaniei", a conchis Voiculescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (30)