Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT, a murit. Georgiana Hosu: ”A fost o boală dusă pe picioare de mult timp”

Autor: Lia Damian

Vineri, 03 Februarie 2023, ora 15:49

5877 citiri

Dan Hosu a murit FOTO Facebook

Soțul fostei șefe DIICOT, Dan Hosu, a murit, potrivit unui anunț postat pe Facebook de fiul său, Vlad Hosu. Dan Hosu urma să primească decizia în dosarul Carpatica Asig pe 7 februarie.

UPDATE 16.13

Georgiana Hosu a confirmat informația pentru Libertatea și a declarat că Dan Hosu a fost bolnav mult timp: ”Într-adevăr, soțul meu a murit la ora 13.52. A fost o boală de mult timp, dusă pe picioare până nu s-a mai putut duce pe picioare”.

Știrea inițială

Bărbatul ar fi suferit de o boală gravă, incurabilă, potrivit unor apropiați ai familiei, conform G4Media.

Opt organizaţii neguvernamentale cer demisia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, după ce acesta a făcut declaraţii privind achitarea definitivă a lui Dan Hosu, soţul fostei şefe DIICOT Giorgiana Hosu, fără să existe o sentinţă în acest sens.

Pe data de 18 ianuarie, Cătălin Predoiu a afirmat într-un interviu că sentinţa în dosarul lui Dan Hosu ar fi de achitare. Ministrul a făcut o greşeală, deoarece dosarul respectiv încă se judecă, iar următorul termen este programat pe 7 februarie, se menţionează în scrisoare.

Conform semnatarilor, a doua zi, pe 19 ianuarie, Predoiu a prezentat scuze publice, afirmând că aflase informaţia "pe surse neoficiale", dar fără a explica în ce situaţii ministrul Justiţiei ajunge să discute "neoficial" despre dosare aflate pe rolul instanţelor.

Poziția acestora vine după ce G4Media a dezvăluit că Predoiu s-a întâlnit la Ministerul Justiției cu Claudia Jderu, una dintre judecătoarele din dosarul Hosu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)