Dupa Iohannis, Dan Barna anunta ca si el pleaca in septembrie in America

Autor: Andreea Ghinea

Miercuri, 07 August 2019, ora 10:48

5668 citiri

Foto: Facebook/Dan Barna

La scurt timp dupa ce s-a aflat ca presedintele Klaus Iohannis va merge in America, unde va avea o intalnire cu Donald Trump, liderul USR, Dan Barna, a anuntat ca si el va face o vizita in SUA.

Intr-o interventie telefonita la B1 TV, Dan Barna a fost intrebat daca va merge si el in SUA.

"Da, eu merg in septembrie, 21-28 septembrie. Voi fi o saptamana in Washington. Tot asa, pentru diverse intalniri si voi participa si la forumul CEPA", a spus el.

Intrebat despre agenda, liderul USR a spus ca aceasta inca nu este finalizata si ca o va anunta la momentul respectiv.

Dan Barna a precizat ca in timpul vizitei in America este posibil sa ajunga si la Casa Alba, unde ar putea avea diverse intalniri.

"Este o chestiune fireasca. Am fost si anul trecut, am discutat la Departamentul de Stat, am avut mai multe intalniri. E un lucru firesc, normal. Statele Unite sunt partenerul nostru strategic numarul unu si e foarte normal sa continui si sa am aceste intalniri", a punctat presedintele USR.

Intrebat despre cum se planifica aceste intalniri, Barna a spus ca se fac prin mijloace de diplomatie parlamentara, prin intermediul ambasadei sau prin relatii pe care le-a dezvoltat de-a lungul timpului in calitatea sa de consultant.

Dan Barna a precizat ca motivul principal pentru care merge in America este ca va participa la forumul Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA), unde a fost invitat.

"Este forumul CEPA, principalul think-tank de analiza strategica pe Europa de Est. Nu este asumat de o parte sau de alta. Practic, toata strategia americana pe Europa de Est este stabilita in cadrul acestei structuri, unde in mod traditional se decide pozitia Statelor Unite pe zona noastra", a spus el.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (12)