Dacian Ciolos, moment penibil in Parlamentul European. Contrazis chiar de catre Vera Jourova in privinta Ungariei

Autor: Iulian Birzoi

Miercuri, 07 Iulie 2021, ora 17:25

13509 citiri

Liderul Renew Europe Dacian Ciolos a citat in anuntul de dimineata presa germana FOTO Facebook / Dacian Ciolos

Presedintele Renew Europe Dacian Ciolos a fost contrazis miercuri, 7 iulie, in plenul Parlamentului European, dupa ce anterior a anuntat ca planul de redresare a Ungariei a fost suspendat. "Nu exista o astfel de stire, nu am oprit nimic", a subliniat vicepresedintele Comisiei Europene Veja Jourova.

Vicepresedintele Comisiei Europene l-a contrazis pe Dacian Ciolos si a subliniat ca planul de redresare al Ungariei nu a fost suspendat.

"M-am consultat cu cabinetul doamnei presedinte si cu colegii care sunt responsabili de fondurile de redresare si rezilienta si cu evaluarea planurilor. Si nu exista o astfel de stire, nu am oprit nimic, procesul continua. Sigur ca ne uitam la mecanismele de control din statele membre", a afirmat Jourova.

Liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, Dacian Ciolos, a anuntat miercuri, 7 iulie, ca oficialii de la Bruxelles au suspendat aprobarea planului de redresare al Ungariei, trimis de Guvernul lui Viktor Orban.

In urma cu o saptamana Dacian Ciolos trimitea o scrisoare Comisiei Europene in care cerea acest lucru.

"Comisia suspenda planul de redresare al lui Orban. Bun. Renew Europe a cerut acest lucru saptamana trecuta. De ce? Pentru ca azi nu avem vreo garantie ca banii vor merge la ungarii cinstiti si nu la prietenii lui Orban", a transmis Dacian Ciolos intr-un mesaj pe Twitter, la care a atasat trei cereri pentru guvernul ungar.

Europarlamentarul a reluat apoi informatia in interventia pe care a avut-o in sedinta Parlamentului European si chiar a publicat pe pagina de Facebook o inregistrare cu discursul sau din plen.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (8)