"Terribly Happy" si "12" au obtinut marile premii la festivalul Karlovy Vary

Duminica, 13 Iulie 2008, ora 20:00

1207 citiri

"Terr ibly Happy / Frygtelig Lykkelig", filmul danez regizat de Henrik Ruben Genz, a fost distins, sambata seara, cu marele premiu al juriului, in valoare de 30.000 dolari, la festivalul Karlovy Vary.

In acelasi timp, premiul publicului a fost acordat pentru drama "12" a regizorului rus Nikita Mihalkov, potrivit informatiilor de pe site-ul oficial al concursului.

"Terribly Happy" spune povestea lui Robert, un politist din Copenhaga, care a fost mutat disciplinar intr-un orasel de provincie. Acesta ajunga sa afle, ca dincolo de existenta banala a locuitorilor oraselului, se gasesc nenumarate secrete.

Premiul special al juriului, in valoare de 20.000 de dolari, a mers catre pelicula "The Photograph", in care este descrisa prietenia dintre un fotograf aflat pe moarte si o prostituata, in regia lui Nan T. Achnas, o coproductie Indonezia, Franta, Olanda, Elvetia si Suedia.

Printre laureatii editiei din acest an a Festivalului Karlovy Vary se regasesc Alexei Uchitel, cel mai bun regizor acordat pentru "Captive", Marthei Issova si Jiri Madl, cei mai buni actori pentru rolurile din filmul ceh "Night Owls / Deti noci" de Michaela Pavlatova.

Premiul sectiunii "East of the West", in cadrul careia a concurat si regizorul roman Radu Muntean cu pelicula "Boogie", a revenit filmului "Tulpan" de Serghei Dvortsevoi, coproductie Kazakhstan, Germania, Elvetia, Rusia si Polonia.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu