Record la vanzarea unui nud: 170 de milioane de dolari (Video)

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 13:41

6450 citiri

Foto: Wikipedia/Amedeo Modigliani

O lucrare a pictorului Amedeo Modigliani a fost vanduta pentru suma de 170 de milioane de dolari la o licitatie in New York. Este o suma-record pentru artist si a doua cea mai mare suma platita vreodata pentru o opera de arta.

"Nud culcat" a fost vandut la casa de licitatie Christie's, luni, dupa o adevarata lupta a potentialilor cumparatori. A obtinut al doilea cel mai mare pret platit vreodata pentru o opera de arta, dupa "Femeile din Alger" de Pablo Picasso, vandut in luna mai, tot de Chiristie's, pentru suma de 179,4 milioane de dolari, scrie The Guardian.

Christie's a anuntat ca lucrarea lui Modigliani a fost achizitionata de un colectionar chinez privat - acesta ar fi investitorul miliardar Liu Yiqian, potrivit Wall Street Journal.

"Nud culcat", pictata in perioada 1917-1918 este considerata una din cele mai cunoscute opere ale lui Modigliani si a provocat un scandal cand a fost expusa la Paris. Recordul anterior de vanzare pentru o panza semnata Modigliani a fost de 71 de milioane de dolari.

La aceeasi licitatie a mai fost stabilit un record, de aceasta data de catre o lucrare a artistului pop Roy Lichtenstein - "Nurse", din 1964, s-a vandut cu 95,4 milioane de dolari.

A.I.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu