Carte de business: Contabilitate creativa. De la idee la bani cu exemple practice

Joi, 20 Februarie 2014, ora 07:07

3552 citiri

Foto: Editura Economica

Contabilitate creativa. De la idee la bani cu exemple practice, de Adriana-Sofia Dumitrescu

In peisajul contabilitatii, lucrarea este diferita de toate in domeniu. Este discursul cercetatorului care invita contabilitatea la un constructivism pe masura sa raspunda la intrebarea "Ce nu este contabilitatea creativa pentru a fi exacta si relevanta, functionala si impartiala, transparenta si responsabila?".

Daca acceptam ideea potrivit careia, contabilitatea creativa este la timpul prezent o minunata minciuna care ne invata sa construim si sa vedem adevarul dorit, contabilitatea creativa constructivista, propusa de autoare, se vrea un minunat mesaj obiectiv care ne invata cum sa folosim inovatia si reprezentarea corecta (exacta) pentru a construi relevanta si onestitatea informatiei privind resursele economice si pretentiile unei entitati.

Doua discutii stiintifice convergente personalizeaza valoarea creativa a acestei lucrari. Prima se refera la definirea si analiza prin prisma negativului, pentru a construi pozitivul contabilitatii creative.

Cea de-a doua se refera la selectarea si aplicarea politicilor contabile in conditiile unei contabilitati creative, practicile contabilitatii creative privind performanta financiara si pozitia financiara a entitatii, inclusiv in contextul guvernantei corporative.

Carte de business: Paradoxuri libertariene in Teoria Alegerii Sociale

Dupa o asemenea lucrare nu-ti ramane decat starea de a recunoaste, asa cum arata Platon, ca lumea adevarata este lumea conceptelor, ideilor, adevarurilor si ipotezelor secundare.

De aceea, va recomand sa coborati in adancul lucrarii, iar daca nu simtiti cel putin cinci tresariri intelectuale, atunci nu va ramane decat sa va refugiati in lumea contabilitatii reglementate, care se vrea simultan pozitiva si negativa. Este o lucrare bogata din punctul de vedere al analizei critice si valorizarii, care impune respect si recunoastere privind valoarea stiintifica a temei realizate.

Totodata, expresia cercetarii beneficiaza de o anumita infatuare si persuasiune. Este infatuarea cercetatorului sigur pe teorie si metoda, este persuasiunea celui care are de partea sa stiinta formularii ideilor, ipotezelor, solutiilor.

Autor: Prof. univ. dr. Mihai Ristea

Editura Economica

www.edecon.ro

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Adauga comentariu