CTP despre gazda Campionatului Mondial de fotbal: "Qatar e o dictatură teocratică la fel de crudă ca aceea din Iran"

Autor: Teodor Serban

Joi, 17 Noiembrie 2022, ora 09:05

23781 citiri

Cristian Tudor Popescu critica regimul din Qatar FOTO facebook

Campionatul Mondial de fotbal începe duminică, având ca gazdă Qatarul, cea mai controversată gazdă din istoria competiției.

Chiar și cei care au atribuit organizarea acestei micuțe țări din Golf au recunoscut că decizia a fost o greșeală și tot mai multe organizații și-au manifestat revolta vizavi de condițiile și regimul politic din Qatar.

Cristian Tudor Popescu crede că în Qatar este o dictatură asemănătoare cu cea din Iran.

"Qatar e o dictatură teocratică la fel de crudă ca aceea din Iran, doar că nu atât de vizibilă. Fotbaliștii iranieni care nu sunt pe linie cu regimul ucigaș au probleme în a fi convocați la echipa națională. Qatarul, în schimb, grație FIFA, e gazda Cupei Mondiale.

Cum? Pe bani grei. Emirul și șeicii din Qatar au „cointeresat” membrii FIFA atât pe persoană fizică, cât și la nivel de țară, ca să se facă uitate încălcările grave ale drepturilor omului, asuprirea femeilor și homosexualilor, tratarea ca sclavi a numărului uriaș de muncitori străini. Stadioanele nou-construite pentru Campionatul Mondial au la temelie, asemenea Casei Poporului din România, morți și mutilați fără număr.

Cred că Putin ar putea opri războiul împotriva Ucrainei, cu o pace care să-i asigure câștiguri teritoriale și ridicarea sancțiunilor occidentale, dacă ar angaja FIFA să negocieze pentru el cu Vestul, a punctat acesta pentru republica.ro.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (13)