"Nu pot să-mi ascund bucuria pentru triumful în fața rusoaicei agresive". CTP, încântat de victoria jucătoarei din Ucraina

Autor: Teodor Serban

Vineri, 19 Mai 2023, ora 20:14

7104 citiri

Cristian Tudor Popescu FOTO captura Digi 24

S-a încheiat prima semifinală a turneului WTA 1000 de la Roma, meci în care s-au confruntat o sportivă din Ucraina cu una din Rusia.

Jucătoarea ucraineană Anhelina Kalinina a învins-o pe rusoaica Veronika Kudermetova (12 WTA), scor 7-5, 5-7, 6-2.

La finalul partidei, Kalinina a fost extrem de emoționată și a transmis un mesaj poporului ucrainean: "Sper că victoria mea a adus puțină emoție pozitivă celor din țara mea, care trec prin momente extrem de dificile".

Pentru Kalinina (locul 47 WTA) este prima prezență într-o finală de categorie WTA 1000. Ea și Kudermetova nu s-au salutat după meci, fapt remarcat și de Cristian Tudor Popescu.

"Nu pot să-mi ascund bucuria pentru triumful sensibilei ucrainence Anhelina Kalinina în fața Kudermetovei, rusoaica agresivă și chiondorâșă, purtătoare sfidătoare a mărcii sponsorului Tatneft, gigantul gaz-petrol, furnizor al armatei care atacă Ucraina zi și noapte, supus sancțiunilor UE.

Anhelina a reușit să-mi depășească toate așteptările, câștigând, cu o putere de luptă uluitoare, al 3-lea meci de 3 ore la rând, după cele cu Keys și Haddad Maia, ca să ajungă în finala Masters 1000 Roma!

La sfârșit, cele două jucătoare nu au dat mâna. Nici n-ar avea cum. Kudermetova a părăsit terenul fără să salute publicul. Anhelina și-a tras sufletul ca să declare că dedică victoria poporului ei și că nu-și mai simte picioarele!...", a spus CTP.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (9)