Impartirea banului public pe ultima suta de metri

Luni, 20 Octombrie 2008, ora 21:24

2183 citiri

Foto: rombel.com

Cu zece zile inainte de startul campaniei electorale, politicienii nu mai stiu pe cine sa atace si de ce sa-i mai acuze pe contracandidati.

Dupa ce s-au certat pe salariile profesorilor, pe impartirea colegiilor uninominale sau pe legea caselor nationalizate si s-au acuzat care pe care ca au aliante cu alte partide, politicienii au gasit un nou subiect de harta: Guvernul imparte banii publici intre primariile conduse de ai lor.

Astfel, fostul primar al Capitalei, Adriean Videanu, a spus luni, la Realitatea Tv, ca este foarte clar modul in care Guvernul imparte banii publici primarilor PNL si celor PSD cu care alianta este evidenta.

"Niciodata nu a fost un deficit mai mare al banilor publici ca in acest Guvern de santaj", a spus Videanu.

Videanu a mai spus ca o mare problema privind aceasta impartire e ca in foarte putine cazuri este specificata in Hotararea de Guvern si destinatia precisa a banilor, de cele mai multe ori fiind scris "cheltuieli curente si de capital", precizand ca aceasta este dovada ca banii sunt impartiti pe criterii electorale.

"Este o risipa a banului public, daca erau niste obiective clare trebuiau puse in aceasta Hotarare de Guvern", a spus liderul PD-L.

Senatorul UDMR Gheorg Frunda, care s-a declarat neutru in acest "razboi", mai mult, a spus ca nu vede nicio problema in faptul ca obiectivele nu sunt specificate, deoarece oricum Curtea de Conturi face verificari riguroase.

"Eu cred ca exista doua variante: sa scrii fiecare obiectiv si atunci poti sa controlezi sau sa scrii cheltuieli curente si sa lasi la latitudinea fiecarui presedinte de consiliu sa-si repartizeze banii cum doreste si apoi oricum vine Curtea de Conturi si face un control foarte amanuntit", a spus Frunda.

Intrebat de moderatorul emisiunii daca aceasta repartizare a banilor nu este cumva o dovada a unei aliante PNL-PSD, liderul PSD Cristian Diaconescu a raspuns amuzat ca nu.

"Nici nu s-ar putea pentru ca PD-L-ul si PNL-ul sunt maritati la Tribunal. Au actele si le tin ascunse sub masa ca poate vin vremuri mai bune", a spus Diaconescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)