Cine este omul care ar putea prelua conducerea Miscarii Populare

Luni, 01 Aprilie 2013, ora 21:27

4871 citiri

Marian Preda, cel caruia grupul de initiativa al Fundatiei "Miscarea Populara" i-a propus preluarea conducerii, este decanul Facultatii de Sociologie din cadrul Universitatii Bucuresti, a avut bursa la Cambridge si a facut master in SUA. Informatia in acest sens a fost publicata pe blogul consilierului prezidential Cristian Diaconescu.

Marian Preda, in varsta de 49 de ani, este din 2008 decanul Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala a Universitatii din Bucuresti, in 2009-2010 fiind presedintele Comisiei prezidentiale pentru Analiza riscurilor sociale si demografice, comisie care a publicat doua rapoarte privind situatia sociala din Romania.

A urmat intre 1984 si 1989 cursurile Facultatii de Mecanica a Politehnicii din Bucuresti, lucrand ca inginer la Intreprinderea Mecanica Toplet din judetul Caras-Severin, iar intre 1990 si 1994 a urmat cursurile Facultatii de Sociologie.

A absolvit un master in Politici Sociale in 1995-1996, dintre care sase luni cu o bursa la Cambridge in Marea Britanie, in 2001 a obtinut doctoratul in Sociologie, iar intre 2004 si 2006 a urmat un master de administrarea afacerilor la Universitatea Tiffin din Ohio, in Statele Unite.

Preda a mai lucrat in perioada 1991-1995 ca cercetator la Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii, iar dupa 2001 a mai lucrat si ca expert pentru mai multe programe ale Programului pentru Dezvoltare al ONU (UNDP), UNICEF Romania, Bancii Mondiale. A publicat mai multe lucrari, comunicari si studii stiintifice in domeniul sociologiei si cunoaste limba engleza, potrivit CV-ului sau.

Decanul Facultatii de Sociologie de la UB, propus lider al Miscarii Populare

Consilierul prezidential Cristian Diaconescu a anuntat, in 25 martie, intr-o postare pe blog, ca a decis, impreuna cu "colegii" sai, sa initieze procedurile pentru infiintarea Fundatiei "Miscarea Populara", mentionand ca "noua forma de expresie" isi propune sa promoveze valorile de centru-dreapta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la B1TV, ca Miscarea Populara a fost ideea sa, ca fundatia este destinata celor neimplicati politic, mentionand ca doreste sa se adreseze electoratului de centru-dreapta care la ultimele alegeri nu au venit la vot.

El a spus ca scopul este coagularea unei opozitii la actuala putere, nefiind exclusa transformarea intr-un partid politic.

Referitor la presedintele acestei fundatii, Basescu a spus: "Trebuie un om credibil si neangajat politic. Sa vedem. Important este sa fie un om cu prestigiu, un om care sa fie recunoscut".

El a mentionat ca nu va fi in conducerea fundatiei. "Vreau sa va spun foarte clar: nu voi avea nicio contributie in conducerea fundatiei, nu voi fi nici macar in board-ul fundatiei, unde am dreptul sa fiu, chiar daca sunt presedinte, dar voi veghea, o voi incuraja", a spus Basescu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: MEDIAFAX

Vezi comentariile (11)