Antonescu nu vrea desfiintarea DNA: E o declaratie care nu face bine PSD-ului (Video)

Autor: Diana Toea

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 14:11

3645 citiri

Foto: Arhiva

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, joi, ca nu sustine desfiintarea Directiei Natioanle Anticoruptie (DNA), dupa cum a propus Nicusor Constantinescu, seful Consiliului Judetean Constanta, care este urmarit penal intr-un dosar de coruptie.

"Este o declaratie a PSD Constanta, nu sunt de acord cu ea, nu face bine PSD-ului, este data, asa, in imprejurari tulburate. PNL dezavueaza o asemenea formula, presupun ca si conducerea centrala a PSD", a explicat Antonescu.

CJ Constanta, atac la DNA: Un aparat odios de politie politica aflat la indemana lui Basescu

De asemenea, seful liberalilor a vorbit si despre Alianta de Centru-Dreapta, formata in 2011 intre PNL si PC, sustinand ca aceasta nu mai exista si ca va fi desfiintata cat de curand.

"Asa numita Alianta de Centru-Dreapta PNL-PC este o fictiune. Am facut o reamintire in treacat ca ar fi bine sa lamurim aceasta chestiune. Avem alte prioritati acum, dar o sa facem si acest lucru", a afirmat Antonescu.

Intrebat cum comenteaza faptul ca CCR a respins, in unanimitate, modificarile aduse Codului Penal, atragand atentia asupra unor articole referitoare la statul de drept, Antonescu a precizat ca, in noul Cod, nu s-au schimbat articole care vizeaza acest aspect si ca este vorba despre o interpretate a Curtii Constitutionale.

CCR: Codul Penal modificat, neconstitutional - Decizie luata rapid si in unanimitate

"E decizia Curtii, toata lumea o respecta. PNL oricum declarase ca nu va vota acele modificari (...). Orice decizie in unanimitate este de salutat, pentru ca este convingatoare, chiar daca nu-ti convine", a spus liberalul.

CSM a decis: Declaratiile lui Ponta in cazul Nastase ataca independenta justitiei

Acesta nu a vrut sa comenteze faptul ca CSM a stabilit ca declaratiile premierului Victor Ponta, potrivit carora dosarul in care a fost condamnat Adrian Nastase a fost instrumentat politic, aduc prejudicii actului de justitie din Romania. Liberalul a mentionat ca nu este in masura sa evalueze "pertinenta unei declaratii a CSM".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (18)