Creatură marină ciudată descoperită în Australia: ”Te întâlnești o dată în viață cu așa ceva” VIDEO

Autor: George Titus Albulescu

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 02:00

5655 citiri

Caracatiță rară descoperită în Australia FOTO: Bundaberg Now

Jacinta Shackleton, un biolog experimentat din Australia, a făcut o descoperire fascinantă în jurul Marii Bariere de corali, lângă insula Lady Elliot: o creatură marină cu nuanțe de curcubeu. Animalul este o caracatiță foarte rară, denumită ”pătură” și care își trăiește cea mai mare parte a vieții în apele oceanului.

Expertul a avut o ”întâlnire o dată în viață”, când a surprins imagini cu o caracatiță ce poate fi văzută la intervale mari de timp, uneori la zeci de ani, într-o anumită regiune din adâncul oceanelor, potrivit Daily Mail.

Jacinta Shackleton făcea snorkeling (scufundări în ocean) în zona recifului de lângă insula Lady Elliot, situată în largul coastei Queensland-ului, când a zărit creatura marină, de culoarea curcubeului.

Descoperire importantă în lupta cu cancerul. Două plante medicinale ar avea efect în suprimarea tumorii

”Culorile pelerinei sale au fost incredibile și a fost fascinant să urmărești felul în care se mișcă în apă. Când am văzut-o prima dată, m-am gândit că ar putea fi un pui de pește cu aripioare lungi, dar pe măsură ce m-am apropiat, mi-am dat seama că era o caracatiță și am fost nespus de fericită și nu mi-am putut stăpâni entuziasmul”, a spus Jacinta Shackleton.

”Cu siguranță o întâlnire o dată în viață pentru mine, atât de recunoscătoare”, a afirmat biologul. Femele din această specie de caracatiță pot ajunge la o lungime de 2 metri. În schimb, masculii au dimensiunea aproximativ a unei nuci, ceea ce experții cred că se datorează faptului că mor la scurt timp după împerechere.

Alimentul special ce reduce riscul de moarte prematură: Experții de la Harvard l-au testat pe zeci de mii de oameni

Acest tip de animal marin a fost descoperit pentru prima dată în 1963. Biologul spune că doar câțiva oameni de pe Pământ au văzut vreodată o caracatiță-pătură, în mediul său natural, în adâncul oceanelor.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (1)