Cretu: Vizita lui Ponta la Bruxelles era necesara. Interventiile PPE au fost brutale!

Marti, 18 Septembrie 2012, ora 11:44

1754 citiri

Foto: Ziaristi online

Credibilitatea Comisiei Europene (CE) a fost afectata de pozitia adoptata asta vara privind situatia politica din Romania, a declarat europarlamentarul Corin Cretu.

Aceasta a acuzat, intr-un interviu la RFI Romania, Comisia Europeana ca a folosit "o dubla masura", lucru "inacceptabil", in opinia sa. Cretu ii acuza pe popularii majoritari din Comisie ca au intervenit "brutal" in viata politica a Romaniei.

"Era important ca si premierul sa aiba o discutie cu domnul Barroso, desi noi am reclamat partizanatul Comisiei Europene, nu al Comisiei Europene in intregul sau, dar mai ales al doamnei Reding (comisarul european pentru Justitie-n.red.), de-a lungul verii si de fapt din tot ce a transmis dansa a fost clar ca in aceasta chestiune prin dansa Comisia a incalcat Tratatul, care prevede ca disputele interne dintr-o tara membra sa fie privite ca un arbitru neutru si Comisia sa nu fie implicata in nici un fel.

De fapt, nu a fost asa, s-a impus, dupa cum stiti, un cvorum care nu exista nicaieri in Europa si a fost o nedreptate nu fata de Guvernul Ponta, ci fata de poporul roman", sustine europarlamentarul PSD.

Comisia Europeana urmeaza sa publice in aceasta toamna un raport suplimentar de monitorizare a Romaniei, un gest neobisnuit in spatiul comunitar. Corina Cretu crede ca Bruxelles-ul nu va indrepta ceea ce a "stricat" peste vara.

Citeste mai mult despre Cretu: Vizita lui Ponta la Bruxelles era necesara. Interventiile PPE au fost brutale! pe site-ul RFI Romania.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News

Sursa: Ziare.com

Vezi comentariile (5)